GRAVID OG NYFØDT


Når livets mirakel er i ferd med å skje, så er det en stor ære å få fotografere både den voksende magen – og ikke minst den rykende ferske verdensborgeren!


GRAVIDFOTOGRAFERING

Gravidbilder bør helst ta i siste trimester for å få med «den store herligheten».

Med eller uten partner, evt kommende søsken – dette bestemmer du!

Ta gjerne med egne småting som kan brukes, om det er en liten body, noen små sokker, en leke, eller kanskje ei lita lue som venter på eieren sin.


NYFØDTFOTOGRAFERING

Nyfødtbilder bør helst tas i løpet av de første 10 dagene.

Dette fordi de mister fort nyfødttrekkene sine, og de blir mer årvåkne for hver dag som går. Etter at barnet er blitt to uker, kan også faktorer som kolikk og melkeutslett gjøre seg gjeldende.


Nyfødtfotografering er noe helt annet enn portrettfotografering.

Bakgrunner brukes på en annen måte, og hvordan barnet plasseres er helt avhengig av hvilke type bilder dere ønsker dere. Så gjør deg gjerne opp en formening om hvilke type bilder du ønsker av ditt barn, og si fra i god tid i forveien slik at jeg får forberedt meg både fysisk og mentalt.

Rekvisitter er også essensielt her! Om det skal brukes en liten kasse, et teppe eller om dere kanskje har noe annet du har lyst til å bruke så må det planlegges.

Foreldrene er nøkkelen til å beholde roen i rommet, og bistå med å plassere barnet og ikke minst passe på underveis.

Nyfødtfotografering er noe helt for seg selv, og studiofotografering krever mer tid enn «vanlige» fotograferinger. Så her anbefaler jeg generelt å booke 2 timer, da disse små krever mye tålmodighet, ammepauser og gjerne flere forsøk på å få de bildene vi ønsker.

Jeg setter alltid av godt med tid til nyfødtfotograferingen! Så ikke stress, det er det aller viktigste – jeg tar den tiden som trengs.

Vil man gjøre det helt enkelt kommer jeg gjerne hjem til dere, og tar bilder med naturlig lys og uten rekvisitter. Da kan naturligvis de kortere tidene bookes.


Vil du se flere bilder?